عکس : شهر نوشت
به گزارش شهر، صبح امروز سی و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران به ریاست مرتضی طلایی نایب رییس شورا برگزارشد.
علیرضا دبیر ، عضو شورای شهر تهران با اشاره به بحث آلودگی هوا گفت: مبارزه با هیولای آدم کش آلودگی هوا نیازمند یک عزم ملی است. وی ادامه داد: برای برطرف کردن این مشکل نیازمند یک تصمیم جدی در حوزه سلامت هستیم.
عبدالحسین مختاباد عضو دیگر شورای شهر با اشاره به معضل آلودگی هوا اظهارداشت: با توجه به مشکلات پیش آمده در بخش آلودگی هوا شاهد هستیم که بچههایمان جلوی چشمهایمان از بین میروند. وی تصریح کرد: امیدواریم معاون رئیس جمهور و رئیس محیط زیست، مشارکت جدیتری را برای رفع معضل آلودگی هوا نشان دهد.
مختاباد با اشاره به برخی از اقدامات از سوی کمیته اضطراری محیط زیست برای رفع آلودگی هوا، گفت: تعطیل کردن مدارس و زوج و فرد کردن خودروها راهکار قابل قبولی برای رفع معضل آلودگی هوا نیست.
اقبال شاکری دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به اینکه در بحث آلودگی هوا دولت و شهرداری هرکدام وظایفی به عهدهشان است، گفت: هرکدام از بخشها تکالیفی به عهده آنها است که باید به وظایف خود عمل کنند. وی تصریح کرد: تعطیلی کارخانهها روش درستی نیست و باید به سمت راهکار درست و منطقی گام برداریم.
شاکری تصریح کرد: هماکنون یک چهارم مردم ایران در معرض آلودگی هوا قرار دارند که امیدواریم تدابیر لازم و منطقی برای رفع این معضل اتخاذ شود.
وی با اشاره به اینکه در بخش حمل و نقل عمومی نیز بین نیازها و موجودیت فعلی فاصله بسیار داریم، گفت: در برنامه پنجساله دوم شهرداری به این موضوع توجه ویژهای شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با طرح این پرسش که آیا مسئولان نیز برای تردد در شهر از وسایل عمومی استفاده میکنند یا خیر، گفت: مسئولان نیز باید برای رفع معضل آلودگی هوا قدمهای موثر تری را بردارند. شاکری با بیان اینکه با نگاه حذفی به جایی نمی رسیم، افزود: از بخش حاکمیتی تقاضا دارم که همه کارهایشان را تعطیل کنند و برای یکبار به صورت جدی به این مساله رسیدگی کنند.
در ادامه جلسه حافظی رییس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: بحث آلودگی هوا یک مورد حاکمیتی است و تا زمانی که سه قوه مقننه ، مجریه و قضاییه مداخله نکنند این مشکل حل نمی شود . هرچقدر هم در اینجا سرو صدا کنیم راه به جایی نمی برد . حافظی افزود: مجلس ، کمیسیون بهداشت و درمان وفراکسیون سلامت همه باید در گیر این مساله شوند.
وی با انتقاد از این که معضل بودجه در این خصوص باید حل شود اظهار داشت: آلودگی هوا باید دراولویت قرار بگیرد نه اینکه این مساله را در حاشیه قرار دهیم . امروز بحث آلودگی تهران به تنهایی مطرح نیست . شهر اهواز به عنوان آلوده ترین شهر دنیا و همین طور مشکل الودگی هوای اراک نیز مطرح است . درخواست داریم مجلس شورای اسلامی به این موضوع توجه ویژه داشته باشد تا مشکل یک بار برای همیشه حل شود .
وی با انتقاد از اینکه ما در اینجا به بقیه ایراد می گیریم اما باید به خودمان نیز تذکر دهیم گفت: در منطقه 18 کارخانه ذوب چدن وجود دارد که این کارخانه باحکم قضایی تعطیل شده یکی از اعضای شورای شهر روی حکم قضایی نامه نوشته و درخواست کرده که شش ماه به این کارخانه فرصت داده شود. اگر نگران آلودگی هوا هستید پس این کار چه معنایی دارد؟
ایجاد شهرهای مجازی برای برنامه ریزی و مدیریت شهر
دکتر رجبی فر، رییس مرکز تحقیقات و مدیریت زیرساخت های داده ها و استاد دانشگاه ملبورن استرالیا نیز در جلسه امروز شورای شهر در رابطه با شهرهای آینده گفت: نگرش نسبت به شهرهای آینده اهمیت زیادی در زندگی و توسعه شهرهای بزرگ دارد. رجبیفر افزود: خدماتی که به شهروندان در شهر ارایه می شود باید به گونه ای باشد تا محیطی پایدار و امن را برای آنها به وجود بیاورد.
وی به بحث یکپارچه بودن مدیریت و برنامه جامع شهری اشاره کرد و بیان داشت: شهرهای مجازی در این راستا می توانند کمک جدی به مدیریت و برنامه در شهر بکنند.
رجبی فر با بیان اینکه خوشبختانه شهردار تهران از دوسال گذشته پروژه ای در این زمینه را در شهر تهران تعریف کرده است، گفت: براساس این پروژه نقشه جدیدی از شهر تهران که به صورت سه بعدی طراحی می شود تهیه می شود. استاد دانشگاه ملبورن استرالیا ادامه داد: با توجه به این پروژه نگرش اساسی به شهر صورت می گیرد که شهر را به عنوان شاخه اصلی در کشور مدنظر قرار می دهد و براساس آن حق و حقوق افراد نیز تامین می شود.
وی به بحث شهرهای فشرده و زیرزمینی اشاره کرد و گفت : امروز مشکلات عدیده ای را در شهرها مشاهده می کنیم که بحث جمعیت ، اهمیت حفظ زیرساخت ها و بحث آب از مهمترین آنهاست . با پیشروی به سمت مدل های جدید شهری می توانیم از این مشکلات و معضلات عبور کنیم . وی به بحث حمل ونقل شهری اشاره کرد و اظهار داشت: با ایجاد زیرساخت های تکنولوژی می توانیم قابلیت زندگی در تهران را بالاببریم که همراستای با این موضوع کیفیت زندگی مردم افزایش پیدا خواهد کرد.
استاد دانشگاه ملبورن استرالیا یکی از موارد توسعه در شهر را مشارکت همه دستگاه ها عنوان کرد و گفت: توانمندسازی شهر از طریق برقراری ارتباط میان دستگاه های مختلف می تواند کمک جدی به ایجاد بسترهای نو در شهر بنماید. شهرداری تهران در حوزه توسعه و ساخت و ساز و هم راستای آن بالابردن کیفیت زندگی مردم فعالیت های خوبی را انجام داده که این مهم نیازمند همکاری همه دستگاه هاست.
رجبی فر با اشاره به اینکه استفاده از مطالعات دانشگاهی می تواند به برنامه ریزی شهر شکل بهتری بدهد، تاکید کرد :این مطالعات درکنار فعالیت های شهرداری به عنوان لابراتور اصلی در شهر باید صورت بگیرد .
در ادامه جلسه سرخو ، عضو شورای شهر تهران با تشکر از صحبت های دکتر رجبی فر گفت: پژوهش صورت گرفته توسط دکتر رجبی فر بسیار مفید است در صورتی که به صورت کاربردی از آن استفاده کنیم . در همین راستا پیشنهاد می کنم مرکز مطالعات شورای شهر هرچه زودتر راه اندازی شود.
دنیا مالی، عضو دیگر شورای شهر در رابطه با گزارش ارایه شده توسط دکتر رجبی فر بیان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که به صورت مجرد به مسائل شهری نگاه می کنیم . به همین دلیل می خواهیم مدل هایی که در دیگر کشورهای دنیا ارایه شده را در کشورمان استفاده کنیم . به نظرم زمانی می توانیم از این پژوهش ها استفاده کنیم که آنها را به صورت مدل محلی متناسب با شرایط اجتماعی و اقتصادی خود در حوزه شهری به دست بیاوریم. وی افزود: متد های متعددی در دنیا مطرح می شود که متاسفانه توان محلی کردن آنها را نداریم در صورتی که بتوان از یک نگاه فرهنگی و اجتماعی متناسب با نیازهای جامعه خود به این متدها بپردازیم از بسیاری از این طرح ها استقبال می کنیم .
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۲
نظرات شما عزیزان: